Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Gezondheidsapps


Tegenwoordig zijn er heel wat apps beschikbaar die je smartphone of tablet toelaten om je lichaam of gezondheid op te volgen, zoals stappentellers, hartslagmeter, bloeddrukmeter …
Deze apps leveren niet altijd betrouwbare gegevens af. Op vandaag is er ook geen officiële controle op de medische inhoud van deze apps en bestaat geen keurmerk voor een goede app.
Dit betekent echter niet dat deze apps allemaal waardeloos zijn, je moet ze alleen met een korrel zout nemen en nooit gebruiken om je gezondheidssituatie te beoordelen.
Pas ook op voor apps die je gegevens bijhouden. Je weet nooit hoe veilig de maker van de app deze gegevens opslaat op je toestel of in de cloud.

Hieronder vind je een lijst met een aantal apps die ons alvast een meerwaarde lijken.

Zoek op categorie

 

Dagelijks leven

Gifwijzer

gifwijzer

Met de Gifwijzer ontdek je welke giftige stoffen je in huis hebt. De app bevat 183 stoffen en planten met een indicatie van giftigheid en een advies wat te doen als het toch misgaat. De Gifwijzer geeft ook advies hoe je ongelukken kan voorkomen.

appstore playstore


MedAlert

medalert

Met deze gratis applicatie voor iPhone en Android-toestellen stellen medicijngebruikers zelf herinneringen in voor de momenten waarop zij medicatie moeten innemen. Het instellen van alerts is simpel. Wanneer je een herinnering invoert, kan je aangeven welk medicijn en welke dosis je inneemt, wanneer en hoe vaak. Op het moment dat je jouw medicijnen moet innemen, geeft jouw smartphone een melding.

MedAlert biedt bovendien een aantal handige extra's zoals: innamecontrole, voorraadbeheer en notities. De app is ook geschikt voor de meest gebruikte anticonceptiemiddelen, rekening houdend met de cyclus.

appstore playstore


Help ze niet naar de tuut

gehoorschade

Met deze app kan je een geluidsmeting doen waarna het risico op gehoorschade wordt  ingeschat.
Gebruik deze app dus op café, op een fuif, in je klas, tijdens kluswerken, … en schat zo in hoe schadelijk het geluid op die plek is voor je oren.

appstore playstore


EHBO - Rode Kruis

ehbo

Zorg dat je weet wat je moet doen bij een ongeval! Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing. Met deze EHBO-app heb je alle EHBO instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies.

appstore playstore


Koolhydraatkenner

koolhydraatkenner

Bij type 1 diabetes bestaat de behandeling steeds meer uit een combinatie van kennis en technologie. Goed en succesvol gebruik van bijvoorbeeld een insulinepomp vereist ook goede kennis van koolhydraten. De Koolhydraatkenner is een uitkomst omdat daarmee die kennis snel en goed kan worden opgezocht. Na installatie van de app, wordt de koolhydratentabel opgeslagen op de mobiele telefoon waardoor die ook offline beschikbaar is.

appstore playstore


Lichaam

iBP bloeddruk

ipbbloeddruk

IBP is een bloeddruk tracking en analyse-instrument.

appstore playstore


MySinusitusCoach

koolhydraatkenner

Met de mySinusitisCoach ontwikkeld door EUFOREA, kan je inzicht krijgen in jouw symptomen van chronische sinusitis en jouw medicijnengebruik. Daarnaast beschikt de app ook over een informatie gedeelte voor de patiënt waar onafhankelijke en betrouwbare informatie over sinusitis, de behandelingsopties en sinusoperatie te vinden is.

appstore playstore


az groeninge app

De az groeninge App geeft je op een overzichtelijke manier alle informatie over je behandeling.
Na installatie van de app, dien je alleen je behandeling en behandelingsdatum in te geven. Aan de hand hiervan start je gepersonaliseerde tijdlijn. Deze zal je stap voor stap begeleiden en informeren.
Ook vrienden en familie kunnen de app gratis downloaden om je bij te staan in je behandeling.
Op deze manier krijg je altijd de juiste informatie op het juiste moment!

Op dit moment is alleen het traject van een voorste kruisbandreconstructie beschikbaar.

 appstore playstore