Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Klinische psychologie


Tijdens uw zorgtraject in az groeninge kan u een beroep doen op de dienst klinische psychologie. Lichamelijke klachten, ziekte, medische onderzoeken en behandelingen kunnen immers een zware belasting betekenen voor u en uw naaste omgeving. Zo kan u merken dat u tijdens uw behandeling last heeft van bepaalde klachten:

  • concentratie- en aandachtsproblemen
  • spanningsklachten, stress of angst voor bv. een medische ingreep
  • geheugenklachten
  • klachten waar tot nu toe geen medische oorzaak voor gevonden werd (vermoeidheid, pijn..)
  • spanningen in uw relatie of op het werk
  • piekeren en neerslachtige gevoelens
  • verwerkingsproblemen
  • ...

Als klinisch psycholoog komen we u tegemoet bij dergelijke klachten. Een gezonde geest en een gezond lichaam gaan immers hand in hand.

psychologie

Wie kan bij de psycholoog terecht?

In het kader van een opname of zorgtraject bij az groeninge kunnen zowel kinderen, volwassenen als ouderen en hun familieleden terecht bij de klinisch psychologen van het ziekenhuis. De verwijzing kan gebeuren via uw behandelende arts, de verpleegkundigen van de afdeling, of op uw eigen vraag.

 

Waarvoor kunt u bij de psycholoog terecht?

Het psychologisch aanbod is toegespitst op de problematiek waarvoor u in behandeling bent. Zo kan er geopteerd worden voor ondersteunende gesprekken op de kamer, een groepsprogramma met lotgenoten, een psychodiagnostisch testonderzoek,.. Meer informatie hierover kunt u terugvinden in de brochures of op de webpagine van de afdeling waar u in behandeling bent.

Wanneer een psychische problematiek op de voorgrond staat, kan u terecht op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis voor een opname. Voor ambulante begeleiding (begeleiding op afspraak, los van een opname) verwijzen we door naar de collega's van het CGG en CAW of naar zelfstandige psychotherapeuten in de regio.

 

Meer informatie

 

Het team

 

Klik hier voor een overzicht van de klinisch psychologen in az groeninge.

 

Brochures