Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

26/06/2013
Extra hoofdhuidkoeler voor het oncologisch dagziekenhuis dankzij de steun van IMOG, het Nationaal Kankerplan en Fashion 4 life.

Met de actie ‘vergroot de hoop, verklein de kanker’ zamelde IMOG vorig jaar een mooi bedrag in waarvan een deel geschonken werd aan het oncologisch centrum van az groeninge. Ook met de benefietactie Fashion 4 Life zamelden enkele Avelgemse modezaken geld in dat werd geschonken aan de borstkliniek.

Het geld van beide inzamelacties, aangevuld met steun uit het Nationaal Kankerplan, gebruikten we om een nieuwe hoofdhuidkoeler aan te kopen voor het oncologisch dagziekenhuis.

hoofdhuidkoelerVeel patiënten ervaren haarverlies als één van de meest ingrijpende bijwerkingen van chemotherapie. Bij bepaalde chemotherapiebehandelingen kan door het gebruik van een hoofdhuidkoeler haaruitval verminderd of zelfs voorkomen worden door de hoofdhuid voor, tijdens en na de chemotherapie te koelen.

Helaas is een dergelijk toestel zeer duur en konden we niet altijd aan alle vragen van patiënten voldoen. Het extra toestel geeft het oncologisch dagziekenhuis nu de mogelijkheid om 5 patiënten per dag gebruik te laten maken van een hoofdhuidkoeler.


terug