Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

1/11/2017
Nieuwe arts: dr. Marie De Leeuw - centrum anesthesie

Vanaf 1 november 2017 gaat dr. Marie De Leeuw aan de slag als anesthesist in az groeninge. Daarnaast zal ze ook werkzaam zijn op de dienst spoedgevallen.

dr. De Leeuw volgde haar opleiding geneeskunde aan de KU Leuven waar ze promoveerde tot arts in 2011. Daarna specialiseerde ze zich verder in de anesthesie en reanimatie, waarbij ze als assistent werkzaam was in het UZ Leuven en het AZ Sint-Jan te Brugge.

Ze maakte in het AZ Sint-Jan in Brugge en het Imelda ziekenhuis in Bonheiden ook kennis met de urgentiegeneeskunde. Na haar opleiding tot anesthesist volgde ze dan ook een bijkomende opleiding urgentiegeneeskunde in het ZOL in Genk. Tijdens die bijkomende opleiding behaalde ze het diploma ‘European Board Examination in Emergency Medicine’.

"Wat mij aanspreekt in de anesthesie is het monitoren van de vitale functies tijdens de operatie en zorgen voor het comfort van de patiënt tijdens het hele perioperatieve verloop. Urgentiegeneeskunde boeit mij door de diversiteit aan pathologie en het contact met patiënten van alle leeftijdscategorieën.

Een job in az groeninge biedt mij de mogelijkheid om zowel anesthesie als urgentiegeneeskunde te beoefenen en zo optimaal te kunnen zorgen voor de opvang van de acute patiënt.

Ik kijk er naar uit om te starten in een dynamisch en ambitieus ziekenhuis en mee te werken aan een verdere uitbouw van kwalitatieve zorg zowel in het operatiekwartier als op spoedgevallen."

 

Bekijk de contactgegevens en consultatie-uren van dr. De Leeuw.

 


terug