Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

28/11/2017
2 nieuwe artsen op centrum fysische geneeskunde: dr. Kristof Vermeersch en dr. Anne Oomen

dr. Kristof Vermeersch

Vanaf 1 december versterkt dr. Kristof Vermeersch het centrum fysische geneeskunde van az groeninge.

"Ik koos voor fysische geneeskunde door mijn interesse in de functionele locomotorische anatomie, de bewegingsleer en de pijnproblematiek. De brede pathologie heeft raakvlakken met andere disciplines zoals reumatologie, neurologie en orthopedie; het werken in multidisciplinaire teams spreekt me aan en een ziekenhuis zoals az groeninge biedt veel kansen tot overleg tussen meerdere disciplines."

Dr. Vermeersch studeerde aan de KU Leuven waar hij zich ook specialiseerde in fysische geneeskunde. Tijdens deze specialisatie liep hij twee jaar stage in UZ Leuven op de ambulante dienst niet-traumatische axiale klachten en de sportraadpleging. Later was hij ook assistant in UZ Pellenberg, met name voor de multidisciplinaire revalidatie op de dwarslaesieafdeling, en in het Heilig-Hartziekenhuis in Leuven en in az groeninge. Hij was van 2014 t.e.m. 2016 deeltijds werkzaam in az groeninge binnen het centrum fysische geneeskunde.

Tijdens zijn opleidingsjaren verdiepte dr. Vermeersch zich verder in de manuele geneeskunde en volgde onder andere opleidingen bij dr. G. Vyncke in Leuven en aan de Duitse manuele school DGMSM in Boppard.

"Ik wil binnen de dienst de manuele geneeskunde en de electromyografie verder uitbouwen, twee deelgebieden waarin ik bijzonder geïnteresseerd ben."

 

Bekijk de contactgegevens en consultatie-uren van dr. kristof Vermeersch.

 

dr. Anne Oomen

Vanaf 18 december versterkt dr. Anne Oomen het centrum fysische geneeskunde en revalidatie bij az groeninge.

In 2012 studeerde dr. Anne Oomen af als arts aan de Universiteit Gent. Vervolgens startte ze de specialisatie fysische geneeskunde en revalidatie. Ze liep stage in het UZ Gent en het AZ Nikolaas en volgde verschillende opleidingen zoals manuele therapie, musculoskeletale echografie en sportgeneeskunde.

"Ik koos voor de specialisatie fysische geneeskunde en revalidatie omdat het musculoskeletale stelsel me van in het begin enorm interesseerde. Het is een veelzijdig specialisme en multidisciplinair werken staat centraal.

Op het centrum fysische geneeskunde zal ik net als mijn collega’s consultaties houden. Daarnaast wil ik me ook graag focussen op neurorevalidatie binnen het ziekenhuis.

Ik kijk er enorm naar uit het team te vervoegen en in een multidisciplinaire setting de dienst verder uit te bouwen."

 

Bekijk de contactgegevens en consultatie-uren van dr. Anne Oomen.

 

 


terug