Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

26/4/2018
AZ Glorieux Ronse en AZ Sint-Elisabeth Zottegem treden toe tot E17-ziekenhuisnetwerk

Het E17-ziekenhuisnetwerk is verheugd twee nieuwe leden te mogen verwelkomen. AZ Glorieux Ronse en AZ Sint-Elisabeth Zottegem sluiten zich aan bij het netwerk bestaande uit az groeninge Kortrijk, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, AZ Maria Middelares Gent, de Sint-Jozefskliniek Izegem en het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze. Samen bestrijken de zeven ziekenhuizen een aaneensluitende regio bestaande uit 40 gemeentes met meer dan 600.000 inwoners en jaarlijks meer dan 180.000 opnames.

Algemene directeurs, voorzitters Raden van Bestuur, voorzitters medische raden en medisch directeurs van de 7 ziekenhuizen

Bij het E17-ziekenhuisnetwerk, waarvan az groeninge Kortrijk, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, AZ Maria Middelares Gent, de Sint-Jozefskliniek Izegem en het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze reeds deel uitmaakten, sluiten de algemene ziekenhuizen van Ronse en Zottegem zich nu aan. Dankzij de schaalgrootte kan het netwerk zowel locoregionale ziekenhuiszorg, die in de buurt van de woonplaats van elke patiënt aangeboden wordt, als een aanbod van topklinische diensten garanderen.

Samen streven de ziekenhuizen de uitbouw na van het meest efficiënte, kwaliteitsvolle en innovatieve Vlaamse ziekenhuisnetwerk in het belang van onze patiënten. Daarbij hechten ze bijzonder belang aan hun gedeelde cultuur en waarden: de netwerkziekenhuizen zetten de patiënt centraal en focussen op zorgkwaliteit, patiëntveiligheid, patiëntgerichtheid en de zorgbeleving van de patiënt. De ziekenhuizen hebben samen ook hard gewerkt aan de governancestructuur, waarin een constructief overleg met alle actoren met vertegenwoordigers uit bestuur en artsen voorop staat. Het E17-ziekenhuisnetwerk heeft reeds eerder Eric Van Zele (ex-CEO Barco) aangeduid als onafhankelijk Netwerk Voorzitter.

Voordelen E17-netwerk

Het is duidelijk: het E17-netwerk zet zich met beide schouders onder de oproep van de ministers Vandeurzen en De Block tot samenwerking. Op vraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid hebben de ziekenhuizen met de beleidsmakers een overleg ingepland om de sterktes van het netwerk en de positieve invulling van de vooropgestelde criteria (geografisch aaneensluitend, een goede match met de zich vormende eerstelijnszones, …) verder uit de doeken te doen.

In afwachting van een wetgevend kader werkt het E17-ziekenhuisnetwerk aan een zorgstrategische visie voor de regio.

 


terug