Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

3/09/2018
Voormalige campussen van az groeninge in de Loofstraat en Vercruysselaan te Kortrijk verkocht

AZ Groeninge beschikte over twee vrijgekomen campussen naar aanleiding van de fusie van de vier voormalige Kortrijkse ziekenhuizen en de verhuis naar een gloednieuw ziekenhuis aan de President Kennedylaan. Na een objectieve, private verkoopsprocedure zijn beide sites verkocht.

In 2005 werd gestart met de bouw van een nieuw ziekenhuis aan de President Kennedylaan in Hoog Kortrijk, waarnaar de afdelingen van campus Loofstraat en campus Vercruysselaan stelselmatig werden verhuisd. In april 2017 verhuisden de laatste afdelingen en kort erna sloten deze twee campussen definitief hun deuren.  Op de campus Reepkaai blijven de palliatieve eenheid en de revalidatiediensten nog verder actief.

AZ Groeninge heeft een objectieve, private procedure uitgeschreven voor de verkoop van deze twee sites.   Beide campussen werden afzonderlijk in de markt gezet.   Na de objectieve beoordeling van verscheidene kandidaat-kopers, heeft de raad van bestuur van AZ Groeninge:

  • de campus Loofstraat definitief toegewezen aan Compagnie Het Zoute Real Estate NV, een vooraanstaande vastgoedontwikkelaar uit Knokke.
    De voormalige campus van 36.000 m², opgericht door VZW Maria’s Voorzienigheid, is gelegen tussen de Loofstraat, de Doorniksewijk en de Wolvenstraat en omvat naast de vroegere ziekenhuisgebouwen en parking ook het park, dat deels beschermd is als monument.  Voor verdere vragen omtrent de herbestemming, verwijst AZ Groeninge graag naar Compagnie Het Zoute (www.compagniezoute.be).
  • de campus Vercruysselaan definitief toegewezen aan Divani NV, een filiaal van de gevestigde vastgoedontwikkelaar Immogra uit Gent.
    De voormalige campus van ongeveer 14.000 m² is gelegen aan de Burgemeester J. Vercruysselaan te Kortrijk. Het voormalige ziekenhuis werd opgericht in 1953 door VZW Kliniek Sint-Maarten en in de loop der jaren uitgebreid met enkele zijvleugels en bijgebouwen. Voor verdere vragen omtrent de herbestemming van deze site, verwijst AZ Groeninge graag naar Divani NV - Immogra (www.immogra.com).

 


terug