Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Giften en sponsoring

Maak het verschil en investeer samen met vele anderen in een gelukkige, gezonde en kwaliteitsvolle toekomst.

We willen deskundige en warme zorg bieden aan alle patiënten. Daarnaast dragen we bij tot de duurzame ontwikkeling van de gezondheidszorg voor iedereen. We vragen jouw steun om dit samen met ons waar te maken.

Door je steun zorg je ervoor dat wij:

 • Het verblijf van de patiënten aangenamer kunnen maken
 • Extra kunnen investeren in wetenschappelijk onderzoek
 • Patiënten beter kunnen begeleiden
 • Kunnen inzetten op de nieuwste technieken
 • Ook degene die het moeilijk hebben kunnen ondersteunen

Je kan ons op verschillende manieren steunen:

 1. Met een gift
 2. Door zelf een actie of evenement te organiseren ten voordele van het ziekenhuis
 3. Met een schenking of (duo)legaat aan verlaagde schenking- of successierechten
 4. Als bedrijfssponsor

Doe een gift

Wil je graag een gift overmaken?

Dit kan via het rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting:
BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1

Met vermelding van de gestructureerde mededeling:

 • Fonds Oncologie: ***012/1310/00660***
 • Fonds Warme Zorg: ***012/1310/00559***
 • Fonds SOLAZ|Kortrijk: ***012/1310/00761***

De giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf een totaalbedrag van minstens € 40 op jaarbasis. Alle Belgische giften van 40 euro of meer zijn fiscaal aftrekbaar. Buitenlandse giften vanuit bepaalde landen zijn eveneens fiscaal aftrekbaar via 'transnational giving'. In België bepaalt de wet dat particulieren niet meer kunnen schenken dan 10% van het netto belastbaar inkomen met een bepaald maximum. Meer informatie hierover is te bekomen bij de Koning Boudewijnstichting.

Indien je één of meer giften in hetzelfde jaar doet, stuurt de Koning Boudewijnstichting je in de loop van het daaropvolgende jaar een fiscaal attest op.

Voor speciale initiatieven of evenementen worden best vooraf aparte actiecodes aangevraagd bij Virginie Huys.

Doe een voorstel

Wil je een actie of evenement organiseren ten voordele van het ziekenhuis? Of heb je een ander idee om geld in te zamelen? Neem contact op met Virginie Huys.

Een schenking of (duo)legaat

Je kan ook het verschil maken door een schenking of door een legaat. Een legaat is een bepaling is je testament waarmee je een bepaald goed of vastgestelde som aan het fonds nalaat. Deze zijn onderworpen aan verlaagde schenkings- of successierechten. Bij vragen kan je steeds contact opnemen met jouw notaris. Virginie Huys helpt je hierbij ook graag verder.

Als bedrijfssponsor

Neem contact op met Virginie Huys:

Steun ons in één van de volgende initiatieven

Fonds Oncologie

Dit Fonds, onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting, ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en projecten die de levenskwaliteit van de patiënten met kanker verbeteren.

Fonds Warme Zorg

Dit Fonds ondersteunt wetenschappelijk onderzoek, vernieuwende patiëntenzorg, inrichting en opleidingen in az groeninge. Zo maken we het verblijf in het ziekenhuis voor alle patiënten aangenamer en werken we mee aan innovatie.

SOLAZ|Kortrijk

Met SOLAZ|Kortrijk steunt az groeninge diverse kleinschalige projecten in binnen- en buitenland.

SOLAZ|Kortrijk effent de weg naar een duurzaam partnerschap met de Kameroense ziekenhuizen van de koepel Fondation Médicale Ad Lucem au Cameroun, West-Afrika (FALC). Die partner kan alvast rekenen op organisatorische en logistieke hulp. Tegelijkertijd tracht SOLAZ|Kortrijk de medische, verpleegkundige en paramedische activiteiten in de ziekenhuizen te versterken door vorming en opleiding, en door investeringsprojecten te begeleiden.

SOLAZ|Kortrijk biedt ook een forum aan ‘vrienden in ontwikkelingssamenwerking’ om hun activiteiten en realisaties onder de aandacht te brengen, en - om waar mogelijk – elkaar te versterken.

Inspiratie

Dit jaar kwamen de leerlingen van Basisschool De Toekomst op bezoek. Ze brachten heel wat leuk speelgoed mee. Het geld hiervoor haalden ze op door hun jaarlijkse carwash.

Dankzij de gift van Arabel en Isabel Van Lancker aan het Fonds Oncologie konden we 'zibi's boomhut', een begeleidings- en ontspanningsruimte voor kinderen van kankerpatiënten op campus kennedylaan herinrichten.

Het Fonds Oncologie kreeg een gift van Lions Club Zwevegem ter waarde van 23.292 euro. Deze werd gebruikt voor de aankoop van een extra hoofdhuidkoeler.

Net als vorig jaar was SOLAZ|Kortrijk in 2017 opnieuw te gast in Kameroen voor opleiding aan de afdelingshoofden en artsen van onze partner FALC – op het programma: zorg-organisatie, ziekenhuishygiëne en zorg voor pasgeborenen. SOLAZ|Kortrijk heeft ook opnieuw ziekenhuismateriaal geschonken aan projecten ter bestrijding van armoede in België, en aan zorgprojecten in Ghana, Senegal en de Filipijnen …