Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Giften en sponsoring

Word vriend van az groeninge en investeer samen met vele anderen in een gelukkige, gezonde en kwaliteitsvolle toekomst.

We willen deskundige en warme zorg bieden aan alle patiënten. Daarnaast dragen we bij tot de duurzame ontwikkeling van de gezondheidszorg voor iedereen. Door middel van de werking "Vriend van az groeninge" brengen we mensen van binnen en buiten het ziekenhuis dichter bij elkaar. Zo kunnen we dat extraatje geven aan mensen die het echt nodig hebben.

We vragen jouw steun om dit samen met ons waar te maken.

Als vriend van az groeninge zorg je ervoor dat wij:

  • Het verblijf van de patiënten aangenamer kunnen maken
  • Extra kunnen investeren in wetenschappelijk onderzoek
  • Patiënten beter kunnen begeleiden
  • Kunnen inzetten op de nieuwste technieken
  • Ook degene die het moeilijk hebben kunnen ondersteunen

Je kan ons op verschillende manieren steunen:

  1. Met een gift
  2. Als bedrijfssponsor
  3. Door zelf een actie of evenement te organiseren ten voordele van het ziekenhuis

Steun ons in één van de volgende initiatieven:

1. Wetenschappelijk onderzoek, vernieuwende patiëntenzorg, inrichting en opleidingen in az groeninge. Zo maken we het verblijf in het ziekenhuis voor alle patiënten aangenamer en werken we mee aan innovatie.

2. Wetenschappelijk onderzoek en projecten die de levenskwaliteit van de patiënten met kanker verbeteren via het Fonds Oncologie Kortrijk dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting.

3. SOLAZ|Kortrijk steunt az groeninge diverse kleinschalige projecten in binnen- en buitenland. SOLAZ|Kortrijk effent de weg naar een duurzaam partnerschap met de Kameroense ziekenhuizen van de koepel Fondation Médicale Ad Lucem au Cameroun, West-Afrika (FALC). Die partner kan alvast rekenen op organisatorische en logistieke hulp. Tegelijkertijd tracht SOLAZ|Kortrijk de medische, verpleegkundige en paramedische activiteiten in de ziekenhuizen te versterken door vorming en opleiding, en door investeringsprojecten te begeleiden. SOLAZ|Kortrijk biedt ook een forum aan ‘vrienden in ontwikkelingssamenwerking’ om hun activiteiten en realisaties onder de aandacht te brengen, en - om waar mogelijk – elkaar te versterken.

Doe een gift

Organisaties die graag een gift overmaken aan één van de initiatieven van az groeninge 

kunnen dat doen via rekeningnummer BE98 7785 5013 93 93 - BIC: GKCCBEBB
met vermelding "az groeninge" en het fonds waarvoor je het geld doneert.


Personen of organisaties die specifiek een gift willen overmaken voor wetenschappelijk onderzoek en projecten die de levenskwaliteit van de patiënten met kanker verbeteren

kunnen dat doen via het Fonds Oncologie Kortrijk.
Dit kan via het rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting:
BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1
Met vermelding van de gestructureerde mededeling: ***012/1310/00054***

Giften vanaf 40€ aan het Fonds Oncologie Kortrijk geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % van het werkelijk gestorte en op het attest vermelde bedrag.

Doe een voorstel

Heb je een idee of zit je nog met vragen? Neem contact op met Virginie Huys.

t. 056 63 60 67
virginie.huys@azgroeninge.be

Inspiratie

Dit jaar kwamen de leerlingen van Basisschool De Toekomst op bezoek. Ze brachten heel wat leuk speelgoed mee. Het geld hiervoor haalden ze op door hun jaarlijkse carwash.

Dankzij de gift van Arabel en Isabel Van Lancker aan het Fonds Oncologie Kortrijk konden we 'zibi's boomhut', een begeleidings- en ontspanningsruimte voor kinderen van kankerpatiënten op campus kennedylaan herinrichten.

Het Fonds Oncologie Kortrijk, beheerd door de Koning Boudewijnstichting en opgericht door az groeninge, kreeg een gift van Lions Club Zwevegem ter waarde van 23.292 euro. Deze werd gebruikt voor de aankoop van een extra hoofdhuidkoeler.

Net als vorig jaar was SOLAZ|Kortrijk in 2017 opnieuw te gast in Kameroen voor opleiding aan de afdelingshoofden en artsen van onze partner FALC – op het programma: zorg-organisatie, ziekenhuishygiëne en zorg voor pasgeborenen. SOLAZ|Kortrijk heeft ook opnieuw ziekenhuismateriaal geschonken aan projecten ter bestrijding van armoede in België, en aan zorgprojecten in Ghana, Senegal en de Filipijnen …