Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Dag tegen kanker op 18 oktober

Elke derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Samen met meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties. Ook az groeninge zet zijn schouders onder dit hartverwarmende initiatief. Met een infonamiddag voor kankerpatiënten en hun naasten. Kom gerust langs. Je zal zien dat je er niet alleen voor staat.

Infonamiddag ‘samen dragen geeft kracht’

Kom naar onze gratis infonamiddag over kanker op donderdag 18 oktober. Je kan een interessante lezing door Leander Verdievel bijwonen, kiezen uit een ruim aanbod aan workshops en doorlopend info sprokkelen en vragen stellen aan (zorg)professionelen. De infonamiddag vindt plaats tussen 13.30 en 17u in meetingcenter het Notenhof, az groeninge (klik hier voor info over bereikbaarheid en parking).

Wat staat er op het programma?

 • 14 tot 15u: plenair gedeelte door Leander Verdievel:
   Leander overwon twee keer kanker en schreef er tv-serie over, “Gevoel voor tumor”
 • 15 tot 17u: diverse workshops:
  • Vermoeidheid (15u)
   Onze oncocoach geeft duiding over vermoeidheidsklachten bij kanker én reikt handvaten aan in het omgaan met deze klachten.
  • Dans (15u)
   Een ontspannende dansworkshop die geen zware inspanning vraagt en waar het accent vooral ligt op plezier beleven en ontspannen bezig zijn met het lichaam.
  • Geheugen- en concentratieklachten (15u)
   Onze onco-psycholoog geeft uitleg over geheugen- en concentratieklachten na kanker en praktische tips om hier zo goed mogelijk mee om te gaan in het dagelijks leven.
  • Kanker en je financiële gezondheid (15 en 16u)
   Piet Vanneste, bankier, verzekeringsmakelaar en fiscalist, brengt op een eenvoudige manier een overzicht wat belangrijk kan zijn indien men de diagnose kanker krijgt.
  • Bevolkingsonderzoeken kanker (16u)
   LOGO Leieland staat stil bij het belang van de bevolkingsonderzoeken dikkedarmkanker, baarmoederhalskanker en borstkanker.
  • Lachyoga (16u)
   Lachen is ontspannend, aanstekelijk en bovendien gezond. Via lach- en ademoefeningen is het de bedoeling om te komen tot de spontane lach.
  • Voeding: feiten en fabels (16u)
   Rond voeding en kanker wordt er vandaag veel verteld en geschreven. Onze oncodiëtist haalt de feiten aan en ontkracht de fabels.
 • Doorlopend infobeurs in de foyer met info over de oncoklinieken, patiëntenkleding, voeding, patiëntenverenigingen …

Meer info?

Wens je meer info over de infonamiddag, neem dan contact op met lieselot.devaere@azgroeninge.be of 056 63 69 06.