Alle patiënten en medewerkers op revalidatie Reepkaai volledig getest

Gepubliceerd op

Op de revalidatie-afdelingen op de campus reepkaai werden alle patiënten en het personeel preventief getest, na de vaststelling dat er afgelopen week een patiënt en 2 medewerkers positief bleken.

Op de revalidatie-afdeling op de campus reepkaai testte afgelopen week één patiënt en 2 medewerkers positief op Covid-19. De directie handelde snel en preventief, en besloot meteen voorbije zondag alle patiënten op de revalidatie-afdelingen en al het personeel preventief te testen op Covid-19.

De testresultaten zijn ondertussen gekend.  Meer dan 250 personeelsleden en patiënten werden getest, 8 medewerkers en 4 patiënten in totaal werden positief bevonden.  De 4 patiënten werden onmiddellijk naar de covid-afdeling op campus kennedylaan overgebracht.  Alle betreffende patiënten en medewerkers stellen het goed en vertonen slechts milde symptomen.  Niemand diende opgenomen te worden op de afdeling intensieve zorg.

Door het onmiddellijk opstarten van de contact-tracing bij de positief bevonden medewerkers en patiënten, werd de situatie heel snel in kaart gebracht, en werd vastgesteld dat de besmetting zich op één van de vier verpleegafdelingen op de revalidatie heeft voorgedaan.

Alle patiënten en hun directe naasten – partners in zorg – worden verder continu persoonlijk, en dagelijks geïnformeerd over de evolutie van de situatie. 

Rekening houdend met het feit dat we een incubatieperiode in acht nemen, blijven alle maatregelen rond het tijdelijk opschorten van bezoek voor de revalidatie-afdelingen, gehandhaafd.  Dit om de veiligheid van de patiënten, medewerkers en bezoekers zo sterk als mogelijk te bewaken. 

Midden volgende week worden alle patiënten en medewerkers een tweede maal getest.

Voor het bezoek op de palliatieve afdeling verandert voorlopig niets. Daar blijft de aanwezigheid van de partner(s) in zorg verder toegelaten.

Deel op