Campus reepkaai terug coronavrij

Gepubliceerd op

Op de revalidatie-afdeling op campus Reepkaai werden alle medewerkers opnieuw preventief getest. Daarbij bleken allen voor de tweede week op rij negatief. Door de snelle reactie, de preventieve tests en de contactscreening kon az groeninge een verdere uitbraak van het Covid-19-virus voorkomen.

Nadat op zondag 5 juli besmettingen werden vastgesteld op één van de drie revalidatie-afdelingen van campus Reepkaai, nam az groeninge het zekere voor het onzekere en testte onmiddellijk alle patiënten en medewerkers van die campus. Uit die test bleek dat de uitbraak beperkt was tot 1 afdeling. Vandaag werden, na volledig negatieve testresultaten vorige week, alle medewerkers van de revalidatie-eenheid opnieuw getest om verdere besmetting uit te sluiten. Alle testresultaten zijn terug negatief. Campus reepkaai is dus opnieuw coronavrij. 

Om elk risico op verspreiding van het virus binnen de campus te vermijden, bleven de verschillende afdelingen strikt van elkaar gescheiden. Bezoekers en medewerkers konden zich niet van de ene naar de andere afdeling verplaatsen. Door de negatieve testresultaten van vorige week en vandaag kunnen we deze quarantainemaatregelen opschorten. Daarom zijn vanaf 6 augustus nieuwe opnames op revalidatie-eenheid 3 terug mogelijk en kan de partner in zorg op bezoek komen. Onze medewerkers nemen zelf contact op met de partner in zorg om concrete afspraken te maken. 

az groeninge is ervan overtuigd dat de snelle reactie en de dubbele tests, een verspreiding van het virus heeft voorkomen waardoor de Reepkaai snel terug virusvrij is geworden.

Deel op