Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

15/12/2017
Nieuwe arts: dr. Kim Moubax, centrum gastro-enterologie

Vanaf 1 januari 2018 zal dr. Kim Moubax het centrum gastro-enterologie van az groeninge vervoegen.

In 2009 studeerde dr. Moubax af als arts aan de KU Leuven. Haar 3-jarige opleiding van algemeen interne geneeskunde volgde ze deels in het UZ Leuven en deels in az groeninge. De laatste drie specialisatiejaren tot gastro-enteroloog deed ze in het UZ Brussel. Hier vervolgde zij haar opleiding met een twee jaar durend fellowship met vooral verdere opleiding in echo-endoscopie, ERCP en invasieve endoscopie bij prof. Mana, prof. Reynaert en prof. Urbain. In 2016-2017 volgde ze ook een opleiding endo-echo bij prof. Barthet in Marseille, waar ze haar internationaal diploma in de echo-endoscopie haalde.

"Ik koos voor az groeninge omdat ik graag wil werken in een dynamische omgeving. Door de centralisering van de diensten op één campus, is er een optimale samenwerking mogelijk. Ik krijg hier ook de mogelijkheid om de algemene gastro-enterologie te combineren met mijn subspecialisatie invasieve endoscopie. Bovendien behandelen de gastro-enterologen in az groeninge vaak ook de algemeen internistische pathologie, wat ik een mooie uitdaging vind.

Omwille van de toenemende complexiteit van de gastro-enterologische pathologie is frequent overleg en goede samenwerking met de andere diensten essentieel. Ik zal dan ook trachten om een belangrijk steentje bij te dragen aan de multidisciplinaire zorg binnen het az groeninge.

Mijn voornaamste uitdaging wordt om een zeer technische discipline zoals de gastro-enterologie te combineren met een warme aanpak, waarbij de patiënt zich geen nummer voelt en partner wordt binnen zijn eigen zorgproces."

 

Bekijk contactgegevens en consultatie-uren van dr. Kim Moubax.

 


terug