Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

19/12/2017
Nieuwe arts: dr. Carlos Van Mieghem, hartcentrum

Vanaf 1 januari 2018 zal dr. Carlos van Mieghem het hartcentrum van az groeninge vervoegen.

Dr. Carlos van Mieghem studeerde Geneeskunde aan de KU Leuven. In 2002 beëindigde hij zijn specialisatie in de cardiologie en in 2003 de specialisatie intensieve zorgen. Hij bekwaamde zich in de periode 2003 tot 2009 tot interventiecardioloog aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam te Nederland. Hij doctoreerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2009 met als onderwerp cardiale computer tomografie.

Na deze studies ging dr. Van Mieghem aan de slag als cardioloog in het OLV Ziekenhuis Aalst. In dat centrum was hij leidinggevende op de Coronary Care Unit en medische beeldvorming (cardiale CT en cardiale MRI) en werkzaam als interventiecardioloog.

"Mijn keuze voor cardiologie hangt samen met het zeer brede karakter van deze discipline en de mogelijkheden tot variatie in praktijkvoering: van algemene klinische cardiologie naar deelgebieden zoals interventiecardiologie, beeldvorming maar ook preventie."

Tussen 2005 en 2008 gaf dr. Van Mieghem les in de faculteit geneeskunde van de Universiteit Hasselt. Sinds 2010 is hij actief als lesgever in de studierichting medische beeldvorming aan de Hogeschool-Universiteit Brussel.

"Ik werd gecharmeerd door de ondernemingszin en de warmte die het team cardiologie uitstraalt. az groeninge is een sterk supraregionaal centrum met een modern en dynamisch kader dat mij de mogelijkheid biedt om kwaliteitsvolle klinische zorg aan te bieden."

Bekijk contactgegevens en consultatie-uren van dr. Carlos Van Mieghem.

 


terug