Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

31/1/2018
Kwaliteitslabel SOS Mains voor de handgroep

Onze handgroep behaalde opnieuw het kwaliteitslabel "SOS Mains" van Fesum. Fesum (Fédération Européenne des Services d’Urgences de la Main / Europese Federatie van de Spoedgevallen van het Hand) is een Franse organisatie die verantwoordelijk is voor de kwaliteitscontrole van de afdelingen die handletsels behandelen in Europa.

Het kwaliteitslabel SOS Mains is een label dat wordt toegekend aan de diensten handzorg die zowel kwantitatief als kwalitatief aan een aantal vooropgestelde criteria moeten voldoen. Die normen worden internationaal toegepast en gecontroleerd.

Met de toekenning van SOS Mains voldoet de kwaliteit van de zorg van handletsels bij az groeninge aan de normen die internationaal gelden. Daarenboven toont het aan dat de nieuwe infrastructuur op campus kennedylaan aan de nodige vereisten voor een degelijke zorg voldoet. De toekenning van SOS Mains aan onze dienst bevestigt de inspanningen die bij de handgroep worden geleverd.

Handletsels zijn niet alleen complex, ze zijn ook veelvoorkomend. Ongelukken bij het koken, tuinieren of andere huishoudelijke taken kunnen al snel tot een handletsel leiden. Maar handen zijn complex en gevoelig en vragen dus om precisie en vakkundige zorg. Het label is een erkenning van die vakkundigheid én de hoeveelheid behandelingen die uitgevoerd worden.

We behaalden dit kwaliteitslabel trouwens niet voor de eerste keer. Dat het label opnieuw werd toegekend is een confirmatie van de inzet van onze handgroep, die voor het eerst werd geaccrediteerd in december 2001.

 


terug