Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

3/4/2018
Nieuwe arts: dr. Inge Vanassche, centrum reumatologie

Vanaf 1 mei 2018 vervoegt dr. Inge Vanassche het centrum reumatologie bij az groeninge.

Inge Vanassche studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Ze miste het patiëntencontact en vervolgde haar studietraject met een opleiding Geneeskunde aan de VUB. Ze combineerde daarbij de drie bachelorjaren. In 2011 behaalde ze de master Geneeskunde aan de UGent. Na haar opleiding Geneeskunde specialiseerde ze zich aan het UZ Gent in de reumatologie. Ze slaagde in 2017 voor het Eular-examen (European League Against Rheumatism) en ontvangt in 2018 de erkenning voor haar specialisatie in reumatologie.

Dr. Vanassche focust voornamelijk op inflammatoire gewrichtspathologie en systeemziekten. "Reumatologie sprak me al tijdens mijn opleiding sterk aan, omwille van de brede kijk op patiënten, waarbij zowel vanuit internistisch als locomotorisch perspectief wordt gedacht. Daarnaast is er de laatste jaren ook een enorme evolutie in de therapeutische opties, waarbij er voor de patiënten een grote vooruitgang werd geboekt."

"Ik koos voor az groeninge omwille van de grote omvang en de brede waaier aan pathologieën. Daarnaast spelen ook andere factoren een rol zoals de positieve sfeer, de vooruitstrevende ideeën en de mogelijkheid om er een gedreven en bloeiende reumatologische dienst mee te mogen uitbouwen."

Bekijk contactgegevens en consultatie-uren van dr. Inge Vanassche.

 


terug