Spoedopname campus kennedylaan bereikbaar via de Ziekenhuisweg, Kortrijk

Nieuws

16/12/2019
az groeninge is open en transparant over de tarieven bij ziekenhuisopname

Uit de MAHA-analyse van Belfius blijkt dat een derde van de ziekenhuizen in de rode cijfers zit.
Om rond te komen moeten ziekenhuizen aankloppen bij hun artsen die een deel van hun erelonen(supplementen) afstaan. Dit is bij alle ziekenhuizen het geval door de structurele onderfinanciering van de overheid. Een hervorming van de ziekenhuisfinanciering dringt zich dan ook op.

Als modern ziekenhuis beschikken wij over een eigentijdse infrastructuur, de nieuwste technieken en goed opgeleide en ervaren artsen. 
We opteren voor een duurzaam financieel beleid. Afhankelijk voor welk kamertype er wordt gekozen, worden ereloonsupplementen aangerekend.

Az groeninge is transparant in tarievenbeleid

Het is onze plicht om patiënten optimaal in te lichten over de kostprijs van hun behandeling. Zo kan iedereen via onze website in enkele muisklikken berekenen hoeveel zijn ingreep gaat kosten. Daarnaast beschikken we over een financieel infopunt waar mensen elke werkdag terecht kunnen bij vragen over de kost van hun ziekenhuisopname of over de ontvangen factuur.

In merendeel van de onderzochte ingrepen in de middenmoot

Doordat wij in ons nieuw ziekenhuis over meer eenpersoonskamers beschikken - een bewuste keuze om aan de vraag van onze patiënten te voldoen - lijkt het alsof wij gemiddeld duurder zijn dan andere ziekenhuizen. In werkelijkheid bevindt az groeninge zich in het gros van de onderzochte ingrepen in de middenmoot, 20% onder het landelijke gemiddelde.

Goed om weten is dat az groeninge haar patiënten geen bijkomende accommodatiekosten aanrekent voor TV, WIFI, … en dit voor alle kamertypes.


terug