Cervicale epidurale infiltratie

Met een epidurale infiltratie behandelen we de pijn ter hoogte van de nek (cervicaal) met uitstraling/pijn naar de arm.

Laatst gewijzigd op
dinsdag, 12 april 2022

Maak een afspraak

Heb je een andere vraag?

Telefonische bereikbaarheid

Nu geopend Nu gesloten
Dag Uren Opmerkingen
ma 8:00-12:0013:30-18:00
di 8:00-12:0013:30-18:00
wo 8:00-12:0013:30-18:00
do 8:00-12:0013:30-18:00
vr 8:00-12:0013:30-17:00
za Gesloten
zo Gesloten
Bekijk alle bezoekuren

Werking

Met een epidurale infiltratie behandelen we de pijn ter hoogte van de nek (cervicaal) met uitstraling/pijn naar de arm. De pijnklachten zijn een gevolg van een ontsteking van zenuwen in de epidurale ruimte. Dit kan optreden door een hernia, een vernauwing of een combinatie van beide.

Tijdens deze behandeling wordt een inspuiting met een lokaal verdovingsmiddel en een ontstekingsremmer (cortisone) uitgevoerd ter hoogte van de epidurale ruimte. De epidurale ruimte is de ruimte die zich rond het ruggenmerg en de zenuwwortels bevindt en omgeven wordt door de wervelkolom.

Cortisone is een officieel goedgekeurd en geregistreerd geneesmiddel. Bij een epidurale infiltratie word deze medicatie buiten zijn goedgekeurde indicatie gebruikt. Het wordt dus eigenlijk “off – label” gebruikt, met een ander doel dan dat waarvoor het door de Belgische overheid werd goedgekeurd. Dit gebeurt omdat verschillende studies hebben aangetoond dat epidurale infiltraties met cortisone de pijn weldegelijk kunnen verminderen.

Doel

Het lokale verdovingsmiddel zal gedurende enkele uren de geleiding van de pijnprikkels uit deze zenuwen blokkeren. Daarnaast zal de cortisone de ontsteking van de zenuwen verminderen, waardoor de pijnklachten op langere termijn zullen verminderen. 

Soms is een tweede of derde infiltratie nodig om de pijn voldoende onder controle te krijgen.

Verloop

Algemene informatie over de planning van je opname, wat je meebrengt, waar je je moet aanmelden en wat er bij ontslag gebeurt vind je terug in de rubriek 'plan je opname'. 

Als je om welke reden ook beslist om de procedure niet te laten doorgaan, gelieve dan altijd tijdig contact op te nemen met het secretariaat anesthesie

Buiten de openingsuren van het secretariaat kan je contact opnemen via het algemeen nummer van az groeninge (t. 056 63 63 63).