Az groeninge gaat over tot aanwerving van meer dan 40 verpleegkundigen en 20 zorgondersteunende functies

Gepubliceerd op

Az groeninge te Kortrijk kiest ervoor invulling te geven aan het Zorgpersoneelsfonds dat de overheid heeft ter beschikking gesteld. Az groeninge gaat over tot de aanwerving van minstens 40 extra verpleegkundigen, rekening houdende met de bedbezetting en werkdruk, alsook tot de aanwerving van minstens 20 extra functies ondersteunend aan de zorg, waaronder collega’s in apotheek, logistiek, schoonmaak, ergotherapie, diëtiek, psychologie, sociale dienst...

Dit zorgt voor meer handen aan bed, en een aanzienlijke verlaging van de werklast doorheen het ganse ziekenhuis.

Az groeninge gelooft sterk in een zorgorganisatie waarbij de zorg een teamwerk is waarbij verschillende functies een essentiële rol spelen. Eveneens wordt hiermee een antwoord geboden aan de diverse vragen vanuit de organisatie, gesteld via de welzijns- en engagementsbevraging.

Az groeninge blijft daarnaast in zijn exploitatiebudget aanzienlijke middelen vrijmaken voor diverse hulpmiddelen in de zorg, zoals tilliften, rolstoelen. Dankzij het Zorgpersoneelsfonds biedt de overheid aan az groeninge de mogelijkheden om maximaal in te zetten op zorg en zorg ondersteunende functies: meer handen aan en rond het bed.

Een stevig woord van dank is op zijn plaats voor het ganse team van az groeninge dat in de covid-19 pandemie alles op alles heeft gezet om de zorg maximaal af te stemmen op de permanent wisselende zorgnoden.  Deze onvoorwaardelijke beschikbaarheid en grote inzet van de ganse zorgorganisatie is cruciaal gebleken in het bestrijden van de huidige crisis.  

Az groeninge is daar ontzettend dankbaar voor.

Deel op