Mortuarium

Campus kennedylaan
Stadscampus reepkaai

Wanneer een patiënt overlijdt in het ziekenhuis wordt hij/zij verzorgd door de medewerkers van het mortuarium of door de verpleegkundige. Op dat moment kan je ook een laatste groet brengen op de kamer.

Na deze eerste verzorging brengen we de overledene over naar ons mortuarium voor de laatste zorg. Wanneer je dit wenst, zorg dan dat de kledij van je dierbare meegaat naar het mortuarium voor een volledige opbaring. 

Bezoekuren

Je kan een laatste groet te brengen aan een overledene op:

Campus kennedylaan

  • Maandag tot vrijdag: 14 tot 18.45u
  • Weekend en feestdagen: 11 tot 16.45u

Campus reepkaai

Alleen op afspraak met de verpleegafdeling

Wij staan ook in voor de overdracht van de overledene aan de begrafenisondernemer van je keuze. Geef de naam door aan een verpleegkundige of medewerker van ons mortuarium. Wij nemen daarna contact op met de begrafenisondernemer voor alle administratieve formaliteiten.

De begrafenisondernemer zorgt voor de aangifte van het overlijden bij de burgerlijke stand. Je bespreekt met hem/haar waar de overledene zal opgebaard worden tot de uitvaart: in het mortuarium van het ziekenhuis of een privaat funerarium. Je vindt de kostprijs van ons mortuarium terug op de tarievenlijst.

Rituele wassing

Er is ook mogelijkheid voor een rituele wassing: dit gebeurt in afspraak met ons en door een wasser die je als familie zelf aanduidt.

Aan het gebruik van de daartoe bestemde wasruimte zijn kosten verbonden.