Fertiliteitskliniek

Onze fertiliteitskliniek onderzoekt en behandelt vruchtbaarheidsproblemen. Het is een erkend centrum dat samenwerkt met CRG AZ Sint-Jan Brugge en ARG UZ Gent (B-centra).

Laatst gewijzigd op
dinsdag, 17 januari 2023
Fertiliteitskliniek

Telefonische bereikbaarheid

Toon uren
Nu geopend Nu gesloten
ma 8:00-16:00
di 8:00-16:00
wo 8:00-16:00
do 8:00-16:00
vr 8:00-16:00
za Gesloten
zo Gesloten
Bekijk alle bezoekuren

Wil je een eerste afspraak maken bij de fertiliteitskliniek? Neem dan contact op het centrum gynaecologie

Team

Artsen

Toegelaten artsen

 • dr. Radikov Jorg
 • dr. Vanderbeke Ilse

Analisten

De analisten voeren spermacapacitaties uit ter voorbereiding van de inseminaties. Hierbij streven ze naar een verbetering van de kwaliteit van het spermastaal op vlak van concentratie en beweeglijkheid. Ze ontdooien de donor-spermastalen voor inseminatie en controleren de kwaliteit hiervan. Ze staan ook in voor het zoeken en wassen van de eicellen tijdens de pick-up en regelen het transport van de ei- en zaadcellen naar het B-centrum waar de bevruchtingsfase plaatsvindt. Ze geven telkens alle informatie over de eicellen (het aantal en de kwaliteit) door aan de betrokkenen.

 • Angelique Haemers
 • Angelique Huyghe
 • Tine Pauwels
 • Perrine Vandenbulcke
 • An Verhaeghe
 • Kathleen Vindevogel

Vroedvrouwen/counselors

De counselors staan een koppel met vruchtbaarheidsproblemen bij tijdens hun behandeling. Voor de start van de behandeling word je verwacht voor een intake-gesprek waarin alle aspecten van de behandeling besproken worden, zowel op medisch als op financieel gebied. De betrokkenen krijgen een rechtstreeks telefoonnummer zodat ze op ieder moment van de behandeling bij de counselor terechtkunnen, tot aan einde van de behandeling. De vroedvrouwen assisteren de artsen ook bij de pick-up’s.

 • Ellen Bostoen
 • Michelle Steyt
 • Céline Vankemmelbeke
 • Nathalie Vervaeke

Kwaliteitscoördinatoren

 • Michelle Steyt 
 • Perrine Vandenbulcke 

Psychologe

Een vruchtbaarheidsprobleem en de behandeling ervan hebben een impact op elke persoon en op het relationele leven van een koppel. Indien een patiënten of het koppel nood heeft om hierover te praten, hebben we een psychologe ter beschikking die verbonden is aan de kliniek. 

Daarnaast is een psychologisch consult een vast onderdeel van de procedure bij alle vormen van donorbehandeling. Ook in andere situaties kan een psychologisch consult noodzakelijk zijn vooraleer er met een vruchtbaarheidsbehandeling gestart kan worden.

Meer info over de klinisch psychologen

Verpleegeenheden

De pick-up (wegnemen van de eicellen) gebeurt via dagopname. Je wordt opgenomen op:

Medisch aanbod

Ons centrum voor reproductieve geneeskunde is een erkend A-centrum en werkt samen met CRG AZ Sint-Jan Brugge en ARG UZ Gent (B-centra). In az groeninge voeren we bijna alle stappen van de fertiliteitsbehandeling uit, van eenvoudige technieken zoals ovulatie-inductie en inseminatie tot in-vitrofertilisatie (de stimulatie en de pick-up worden hier uitgevoerd, voor de bevruchting en de transfer wordt de patiënt doorgestuurd naar de samenwerkende B-centra). We bouwden ook de fertiliteitschirurgie en endometriosechirurgie uit.

  Behandelingen

  KIE

  Bij een kunstmatige inseminatie wordt het spermastaal eerst opgewerkt en pas daarna ingebracht in de baarmoeder.

  KID

  Een kunstmatige inseminatie donor is een kunstmatige inseminatie waarbij gebruik gemaakt wordt van donorsperma.

  IVF/ICSI

  Bij IVF/ICSI brengen we de zaadcellen en de eicellen buiten het lichaam van de vrouw samen om een bevruchting te bekomen.

  FRET (frozen embryo transfer)

  Bij een dooicyclus of FRET wordt een ingevroren embryo ontdooid en teruggeplaatst in de baarmoeder.

  PGT

  Met de PGT test sporen we erfelijke aandoeningen op in de embryo’s die verkregen werden via in vitrofertilisatie.