Centrum fysische geneeskunde en revalidatie

Diensthoofd: dr. Kristof Vermeersch

Het centrum fysische geneeskunde legt zich toe op de diagnose en behandeling van problemen aan het bewegingsstelsel bij de patiënt: aandoeningen van gewrichten, spieren, zenuwen, wervels, verkeerd uitvoeren van bewegingen ...

Laatst gewijzigd op
Maandag, 30 oktober 2023
Centrum fysische geneeskunde

Telefonische bereikbaarheid

Nu geopend Nu gesloten
Dag Uren Opmerkingen
ma 8:15-12:3013:00-17:30
di 8:15-12:3013:00-17:30
wo 8:15-12:3013:00-17:30
do 8:15-12:3013:00-17:30
vr 8:15-12:3013:00-17:30
za Gesloten
zo Gesloten
Bekijk alle bezoekuren

Medisch aanbod

Onze artsen fysische geneeskunde en revalidatie richten zich op je functionaliteit en focussen zich onder andere op musculoskeletale aandoeningen zoals wervelkolomletsels, sportletsels, overbelastingsletsels en chronische pijn.

Je kan op het centrum fysische geneeskunde onder andere terecht voor:

Tijdens een consultatie fysische geneeskunde ligt de focus vooreerst op het stellen van de juiste diagnose (aan de hand van bevraging en klinisch onderzoek en eventueel ondersteund door beeldvorming, (oppervlakte)- elektromyografie ((surface)-EMG) of functionele onderzoeken (kracht- en evenwichttesten, ganganalyse,...). Na stellen van de diagnose wordt een behandelplan voorgesteld. Dit behandelplan kan onder meer bestaan uit (een combinatie van) medicatie, oefentherapie (via kinesitherapie), manuele technieken, infiltraties (al dan niet op de pijnkliniek),  ESWT, orthopedische steunzolen of braces ...

Onze behandelingen en revalidatieprogramma’s richten zich zowel op ambulante als gehospitaliseerde patiënten.

Revalidatie

Tijdens onze revalidatie zetten we in op innovatieve technieken waarbij evidence based therapie op jouw maat wordt aangeboden.

Ons centrum fysische geneeskunde en revalidatie voorziet de kinesitherapeutische en ergotherapeutische behandelingen op de verpleegeenheden. 

Daarnaast kan je in onze ambulante dienst terecht voor (verdere) mono- en multidisciplinaire revalidatie.

Bekijk ons aanbod ambulante revalidatie

    Andere info

    We zijn erkend als revalidatiecentrum voor locomotorische en neurologische aandoeningen.